Sosyal Medya

Güncel

"Türkiye’nin sınırları Türkiye’yi ilgilendirir"

Rusya lideri Putin'in "Türkiye sınırları kapatılsın" önerisini getirmesini yorumlayan Başabakan Davutoğlu, "Türkiye’nin gıyabında iki ülke liderinin yaptığı görüşmelerin bir karşılığı ya da anlamı yoktur. Türkiye’nin sınırları sadece Türkiye’yi ilgilendirir" dedi.



 

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Strasburg ziyareti öncesi havalimanında soruları yanıtladı. Gazeteciler, Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin'in ABD BaÅŸkanı Barack Obama ile telefon görüşmesinde "Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın" önerisi getirmesi BaÅŸbakan'a soruldu. BaÅŸbakan bu soruya "Türkiye’nin gıyabında iki ülke liderinin yaptığı görüşmelerin bir karşılığı ya da anlamı yoktur. Türkiye’nin sınırları sadece Türkiye’yi ilgilendirir" " yanıtını verdi. 

"Türkiye’nin sınırları, sadece mültecilere insani bakımdan açık olmuÅŸtur." diyen DavutoÄŸlu, "Dünya’nın Türkiye’ye sadece teÅŸekkür borcu vardır. Hesap sormaya hakkı ya da haddi kimsenin yoktur" diye devam etti. 

BaÅŸbakan, Kilis'e düşen roketlerle ilgili olarak ise "Kilis’te gerekli tüm tedbirleri Genelkurmay BaÅŸkanlığımız almıştır. Almaya da devam edecektir." deÄŸerlendirmesini yaptı. 

'İnancımı sürdürüyorum'

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu AB ile Türkiye arasındaki mülteci krizinin çözümü için varılan anlaÅŸmayla ilgili de " "Ben haziran ayında vize muafiyetinin devreye gireceÄŸine olan inancımı sürdürüyorum. Olmaması halinde, Türkiye'nin taahhütlerine baÄŸlı kalmasını kimse bekleyemez. Bu konuda gazete spekülasyonları üzerinden yorum yapmak doÄŸru deÄŸil" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Al Jazeera, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.